logo

BAHÇEŞEHİR KOLEJİN’DE NELER OLUYOR??

Bahçeşehir Koleji’nde Haziran ayında işten atılan eğitim emekçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haziran ayında işten çıkarılan Bahçeşehir Çamlıca kampüsünde’ki 15 öğretmenin işten çıkarılıp kıdem tazminatlarının ödenmemesinin ardından kolej cephesinde sular halen durulmuyor.

Ülke genelinde devam eden ve çalışan öğretmenleri zorunlu istifaya maruz bırakarak mobing uygulanan eğitim kurumunda son yaşananlar mağdur öğretmenleri çileden çıkarmaya devam ediyor.

Bahçeşehir Koleji, Türkiye’de 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle toplam 65 şehirde bulunan ve 143 kampüse sahip bir özel okuldur. Kolej Enver Yücel tarafından 1994 yılında İstanbul Bahçeşehir, Başakşehir’de kurulmuştur. Uğur okulları adı altında 70-80 adet te alt kuruluşu bulunan kurumda yaklaşık 25 bin mağdur emekçi bulunmaktadır.

An itibari ile sendika ile toplantıya giren mağdur öğretmenler ;

Özel okulların öğretmenlerden aldığı eğitim hizmetini veliye faiş fiyatlara pazarlayarak, öğretmenin sırtından cebini doldurması bir yana öğretmenini açlık sınırında maaşlara mahkum edip, susturma, tehdit, tatil, gece gündüz demeden insan üzeri performans beklentisi sonucunda öğretmenlik mesleği ayaklar altına alınmaya çalışılıp, itibarımız zedelenmektedir.
Bu zulümden kurtulmak için mesleği bırakıp taksicilik, kasiyerlik gibi mesleklere yönelmek zorunda kalan öğretmenlere, çalışma şart ve koşullarını iyileştirebilmek, yasal haklarını arayabilmek için yol gösterici ve destek olan Özel Okul Öğretmenleri sendikası ile asgari ücrete mahkum edilen Bahçeşehir Eğitim Kurumları öğretmenleri,“ asgari ücrete hayır “ sloganı ile okulların 2. Döneme başlangıç yapacağı pazartesi günü itibari ile ortak alınan kararlar doğrultusunda eyleme başlayacaklarını duyurdular. Sıkıntılarını ve taleplerini dile getiren öğretmenler;

Sabah 06.00 itibari ile karanlıkta evimizden çıkıyoruz, çoğumuz otobüs veya minibüsle servis güzergahına kendi imkanlarımızla gidiyoruz, catring firmasına “öğretmenlere kahvaltı ve ikindi verilmeyecek” talimatı olduğu için çoğumuz öğlen saatine kadar aç derse girip nöbet tutuyoruz. Akşam servisleri 18.00 itibari ile alıp belli bir lokasyona bıraktığı için tekrar toplu taşımayla evimize varıyoruz. 12 saat tek öğün ile ve evimiz merkezi lokasyonda, servis güzergahında değilse toplu taşıma ile gidip geliyoruz dedi.

Bahçeşehir eğitim kurumları öğretmenleri yaptıkları basın açıklamasında
“ Mesleğimizin onur ve itibarı için mücadele edeceğiz, hiç bir öğrencimiz ve velimiz madur edilmeyecek, mesleğimizin etik değerlerini koruyarak, öğrencilerimize hiç bir şekilde akademik kayıp yaşatmadan haklarımızı savunabilmek için mücadele edeceğiz. Alınan kararlarda esas, öğrencilerimizin sosyal, psikolojik ve akademik kazanımları ile çelişmeyecek olmasıdır.” Diyerek Bahcesehir eğitim kurumu velilerine mesajlarını ilettiler..

Buna karşın eğitim kurumundan kesinlikle bir cevap dahi bulamayan emekçiler haklarının savunucusu olmaya devam edeceklerini belirterek her türlü platformda mağduriyetlerinin giderilmesi için savaş vereceklerini belirttiler.

497 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ