logo

GOURMET FEST 2023 İŞ VE TURİZM DÜNYASINI’DA BİRARAYA GETİRDİ

27-30 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Gourmet Fest (yemek ve kültür festivali yabancı konukların yanı sıra iş ve turizm dünyasını da buluşturdu.

Kemer’in Turizmci iş insanı Murat Canik ve ailesinin ev sahipliği ve Ng otel işbirliğinde gerçekleştirilen ilk gün programında ki festivale çok sayıda yerli ve yabancı konuk katılarak yöresel yemeklerimizin tatlarına bakma fırsatı buldular.

Davetliler arasında Alman, Amerikan uyruklu farklı iş kollarından meslek sahibi bireyler ile İzmir başkonsolosu Dr. Detlev Wolter , Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig Alman yapımcı Enrique Lepehne, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Turizmci iş insanı Sailors beach otel yönetim kurulu üyesi Rahman Şeker ise değerli eşi Merve Şeker ile katıldı.

Ng otel yiyecek içecek şefi ve ekibinin hazırladığı birbirinden şık sunumlarla servis edilen yöresel tatlar davetlilerden tam not aldı.

Davette açılış konuşması yapan Murat Canik tüm turizmci iş insanlarını desteğe beklediklerini sözlerine ekleyerek Kemer hepimizin sahip çıkalım dedi.

Ardından iyi ve memnuniyet dileklerini ileten İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter de Canik ailesine teşekkürlerini sunarak bu etkinliğin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam Kemer için Murat Canik ve ailesinin çabalarını takdir ettiğini ve Kemerde’ki tüm turizmci iş insanlarının da katkıda bulunmalarını canıgönülden beklediklerini belirterek emeği geçen herkese şahsı ve Kemer ilçemiz adına teşekkür etti.

Gecenin sonunda tüm konuklara Kütahya porselen Türk kahvesi fincanları hediye edilerek kahve kültürümüzün günün anısı olarak kalması sağlandı.

Festival’in 2. gününde Sailors Beach Otel’de Rahman Şeker ve Şeker ailesi işbirliği ile hazırlanan yemekte misafirlere yine farklı lezzetler sunuldu.

İyi derecede İngilizce ve Almanca konuşan Rahman Şeker yabancı konuklar ile yakından ilgilendi.

Sailors Beach otel’in değerli şefi ve ekibinin hazırlıkları ve ikramları da davetlilerden tam not aldı.

Gourme fest’in son gününde ise İş insanı Murat Canik (Canik Art Gallery ) sanat galerisinde düzenlediği kapanış ile misafirlerini ağırlamayı tercih etti.


Müzik eşliğinde başlayan gala gecesinde konuklara yöresel ikramlar sunularak Kemer ve kemer turizminin tanıtımına katkı sağlandı. Aynı davetli topluluğunun katılım sağladığı gecede sanat galerisi adeta bir şölen alanına dönüştürülerek her detay ince ayrıntısına kadar düşünüldü.
Murat Canik’in konuşması ile başlayan yöresel festival (davet) İzmir başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ve Kemer kaymakamı Hüseyin Çam’ın da teşekkürlerini memnuniyetlerini dile getirmesi ile yerini plaket törenine bıraktı. Emeği geçen katkıda bulunan otel ve otel yöneticilerine yiyecek içecek şeflerine plaketleri verilerek geceye yine müzik eşliğinde devam edildi.

Konyaaltı haber: Sezen Turhan

414 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ