logo

Esnaf’tan tam not aldı: Antalya’nın o caddesine bakın ne yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Caddesi’nde kurakçıl peyzaj çalışması yaptı İklim değişikliğine karşı önlem Antalya Büyükşehir Belediyesi, i…

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Caddesi’nde kurakçıl peyzaj çalışması yaptı

İklim değişikliğine karşı önlem

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin oluşturabileceği kuraklık tehlikesine karşı kurakçıl peyzaj projelerini kent genelinde yaygınlaştırıyor. Bu kapsamda Konyaaltı Caddesi’nde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanda kurakçıl peyzaj çalışması yapıldı.

Doğal ve modern dokunuşlar

Doğal volkanik taşlar ve modern peyzaj ekipmanları kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada, az su isteyen ve uzun ömürlü bitki türleri tercih edildi. Çalışma kapsamında, bölgenin iklimine uygun bitki türleri seçilerek, hem estetik bir görünüm hem de sürdürülebilir bir peyzaj elde edildi.

Esnaflardan tam not

Konyaaltı Caddesi esnafı, yapılan peyzaj çalışmasından dolayı memnun olduklarını belirtti. Esnaf Buse Şentürk, “İş yerimizin önü çok güzel oldu. Çevre görünümü ve müşteriler için güzel bir görüntü sağlıyor. Şehrimiz önemli bir turist şehri. Güzel görünmesi önemli” dedi.

Kurakçıl peyzajın önemi

Kurakçıl peyzaj, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı önemli bir önlem olarak görülüyor. Az su isteyen ve uzun ömürlü bitki türlerinin tercih edildiği kurakçıl peyzaj uygulamaları, su tasarrufu sağlamanın yanı sıra, çevrenin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde korunmasına da katkı sağlıyor.

gündem

122 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ