logo

TOPALOĞLU BELGELERLE KONUŞTU

TOPALOĞLU  BELGELERLE KONUŞTU

Kemer belediye başkanı Necati Topaloğlu son günlerde gündemden düşmeyen Çalış tepesi hakkındaki iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Clup Med’in kapısının önünde yaptığı açıklamada kendisinin ve belediyesinin bu denli vahim bir olaya ortaklık etmediğini belgelerle birlikte açıkladı.

Yaklaşık 1 haftadır Türkiye ve kemer gündemini meşgul eden Clup Med meselesi olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Konuşmasında ” 27 yıllık öğretmenlik hayatında hep doğruları anlatmaya çalışan bir insan oldum , bugün de burada resmi belgeler ile sizlere tüm gerçekleri aktaracağım , insanları eleştirirken yapmış etmiş sözleri ile bunu yapamazsınız insanları töhmet altına sokmak son derece yanlıştır; bu konu ile ilgili tüm resim ve videoları basın mensubu arkadaşlar ile paylaşanda benim, bizim aleyhimizde açıklama yapan şahısların bu işten öncesinde zaten haberleri yoktu tabiri yerinde ise onlar kış uykusundaydılar biz bu durumu görünce basına servis ettik ve basın mensubu arkadaşlarımız olayı yazınca konu resmen Türkiye gündemine oturdu.

Benim burada ağaçları kestirip odunlarını da sattığım söyleniyor peki o halde sorarım size neden o zaman bu görüntü ve fotoğrafları basın ve kamuoyu ile paylaştım sorarım size dedi”..

Devamında ”bakın arkadaşlar milli parkların kuralları çok serttir çocuk oyuncağı değildir ,burada onca kepçe ve iş makinası çalışırken haberdar olunmaması mümkün değildir. Bu milleti kandırmayınız elinizde resmi bir belge varsa birazdan sizlere de dağıtacağım gibi önümüze koyarsınız. Clup Med 1969 yılında kemer de turizme tahsis edilip ön onayı verilen ilk yerdir. 1971 yılında ise ön onay resmi onaya çevrilmiştir fakat bu zamana kadar orman olan bu yer 1972 de milli park olarak ayırılmıştır. Clup Med denilen Fransız şirket burayı 49 yıl çalıştırmış ancak tahsis alanı kesinlikle değiştirilmemiştir. 2023 yılında ise Özak isimli bir şirkete devredilmiştir, fakat bu devir esnasında Orman Genel Müdürlüğü Milli parka buradaki çalı çırpının temizlenmesi gerektiğini bildirmiştir hatta geçen yaz kurumuş ağaç ve odunlar yangına sebebiyet vermiştir ondan dolayıdır ki bi temizlik elzem olmuştur. Bu temizlik yapılırken hükümet muhalifi bir kişide bu temizlik esnasında burada bulundurulmuştur tüm bu olaylar esnasında 100 siter odun elde edilerek milli parklar şefliği kontrolünde kuzderede’ki orman deposuna teslim edilmiştir. Bunun dışında herhangi hukuka kanuna aykırı bir durum söz konusu değildir ” dedi.

Sözlerine ”biz doğacıyız 27 yıllık öğretmenlik mesleğimde bile çocuklara öğrettiğim yegane şey doğayı korumak olurken hakkımda yapılan bu denli çirkin provakasyonları kınıyorum , ben elimdeki belgeler le konuşurum , yaban keçilerinin toplatılması ile ilgili ise yine kesinlikle benim ve kemer belediyemizin herhangi bir yaptırımı olmamıştır bir kez daha söylüyorum bir şeyi eleştirirken elinizde resmi belge olsun tıpkı şu an benim yaptığım gibi; konunun özü budur bundan sonrası yetkililerin işidir ” dedi.

Son olarak biz bu işin elbette ki arkasında olacağız diyen Topaloğlu , söz söylenir gider ancak resmi belgeler doğruyu kanıtlar diyerek sözlerine son verdi.

Clup Med önündeki yaptığı basın açıklamasında chp kemer ilçe başkanı Adem Barış , Başkan yardımcısı Emin Gül meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Duruma kemer’li vatandaşlarda tepki gösterirken Topaloğlu’nun konuşmaları sık sık alkışlar eşliğinde kesildi.

haber : Sezen Turhan

Konyaaltı haber

146 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

#

TOPALOĞLU BELGELERLE KONUŞTU” için 1 yorum

  1. Bu belgeleri görünce, öğretmenine ders öğretmek isteyen şapşik öğrenciye döndüler. Konuya hakimiyeti, net kelimelerle anlatımı, çevreye duyarlılığı ile de İFTİRACILARA ders verdi Necati Hoca.👏🏼👏🏼