logo

HALİT ÖZDEMİR PROJELERİNİ TANITTI

DEMOKRAT PARTİ KEMER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HALİT ÖZDEMİR GEÇTİĞİMİZ GÜN PROJE TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

Demokrat parti kemer belediye başkan adayı Halit Özdemir düzenlediği proje tanıtım toplantısında kemer’de küçük bütçeler ayırılarak yapılacak projelerini vatandaşlarla paylaştı.

Kemer marina Hemingway restaurant’ta gerçekleştirilen toplantı kemer demokrat parti ilçe başkanı sayın Nihal Anatürk ün söz alması ile başladı. Anatürk ‘ün partilerinin belediye başkan adayı olan Halit Özdemir’i kürsüye davet etmesinin ardından projeler barkovizyon da oynatılmaya başladı.

İlk olarak kendisine desteklerini esirgemeyen kemerli vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Özdemir kısaca kendisini tanıtarak bu toprakların çocuğuyum dedi.

Önceliğim kati suretle kemer ilçemiz ve burada yaşayan vatandaşlarımızdır diyerek kemer’i huzurlu bir kente dönüştürmek istediklerini belirtti. Tüm dünyada büyük ilgi uyandıran yerel kimliğimizi ve özelliklerimizi koruyarak ”SAKİN KENT” şehircilik anlayışını oluşturmak istediklerine değindi.

Yıpranmış ve özelliklerini kaybetmeye yüz tutmuş kültür ve tabiat varlıklarını koruma kuralları dikkate alınarak yeniden inşa ve restore etmeyi planladıklarını ”AKILLI KENT KEMER ” projesi ile de vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını ise zamanında tespit eden çözüm üretiminde halkında katılımını sağlayan Demokrat belediyeciliği öne çıkaracağız dedi.

MODERN KENT KEMER

Teleferik ve Büyük Taş Koyu Projesi kapsamında Çalış tepesine teleferik yolu ile çıkış sağlanacak yaz kış kullanıma uygun seyir terasları cafeler ve ticarethaneler yapılarak yılın her mevsimi kullanıma açık olması amaçlamaktadır diyerek devam etti.

Kemer balıkçı barınağı kamusal alan projemizde ise Ayışığı plajının sonunda yer alan ve hali hazırda kamusal kullanıma uygun olmayan alanın da canlandırılmasını hedeflemekteyiz dedi.

Arslanbucak mahallesine ise aşağı değirmen yanı mevkiinde bulunan tepelik alanın bir kısmına park ve mesirelik alan planladıklarını belirterek kemer belediye binasının hemen yanında yer alan olbia park’ın da düzenlenerek içerisine turizme katkı sağlayacak 360 derece panaromik görüntü sunan bir kule tasarladıklarını belirtti.

Belediye binasının ve kültür merkezinin kompakt bir yapıda olacağını kültür merkezi içerisinde sanat galerisi , kütüphane , spor salonu sinema vb sosyal aktiviteleri barındıracağını da ekledi.

İlçemize atanan kamu çalışanlarını da düşünerek den belediye konaklamalı sosyal tesis projesini de anlatarak uygun fiyatlarla kamu personellerine konaklama imkanı sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca taziye evi, katlı otoparklar spor alanları da modern kent kemer planları arasında yerini alacak diyerek konuşmasına devam etti.

SOSYAL KENT KEMER

Sosyal kent kemer başlığı altında ise ilçemizde ki ilkokul Çocuklarına sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilmek adına vitamin fileleri dağıtılacağına değinen Özdemir ; deprem afet koordinasyon merkezi , yaşlı tatil köyü , güneş enerjili şehir aydınlatmaları , karavan ve çadır festivalleri kamp alanları alternatif spor tesisleri ile birlikte yerel basın merkezi projesi , paten kay kay alanı , yeni evli çiftlere destek paketi , Atölyehane , patili dostlarımıza barınak projesi ve yöresel ürünler paketleme fabrikası , belediye istihdam ve kariyer projesi yağmur suyu toplama ve depolama sistemi ile bebek bakım ve emzirme odaları kurmayı planladıklarını söyledi.

ÜRETEN KENT KEMER

Üreten kent kemer başlığı altında ise uzay ve bilim evi projesi, pet şişe geri dönüşüm noktaları , doğayla iç içe huzurlu bir yaşam sunmak amacıyla ” Nefes Dağ evleri ” projesini başlatmak istediklerini belirtirken akabinde belediye aşevi , uyanık kütüphane (7/24 erişilebilir kütüphane) macera park ,kadın fitness salonu , beyaz masa ( vatandaşların şikayetleri ile ilgilenebilecek bir iletişim merkezi) , belediye kreşi , ücretsiz kültür turları , yol kenarlarına meyva ağaçları, belediye etüt merkezi , bisiklet yolları belediye bilim kurulu , belediye halk meclisi ve belediye oyuncak kütüphanesi oluşturularak çocuklarımızın sosyal ve zihinsel becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacağız dedi.

KÜLTÜREL KENT KEMER

Kültürel kent kemer başlığı altında ise ilçemize E-spor kulübü, engelliler evi , kemer yazılım vadisi (teknoloji odaklı işletmelerin bir araya gelebileceği işbirliği yapabilecekleri merkez) engelsiz park projesi, çocuk parkları ebeveyn takip sistemi , çalış tepesi seyir terası projesi, belediye kır düğün alanları , deniz sporları merkezi projesi , atış poligonu projesi, modern mezbaha hane , mobil veterinerlik sistemi ve mobil veterinerlik hizmet aracı , kemer belediye TV projesi , alternatif sporlar merkezi , kemer gastronomi fuarı , KEMEK ( çeşitli meslek alanlarında kurslar düzenleme) projesi, KEMBİS (çevre dostu ulaşımı desteklemek adına) elektrikli bisiklet ile hanımeli E-ticaret ve kemer hobi bahçeleri oluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Proje lansman toplantısının ardından iftar yemeği ile devam eden proğramda Halit Özdemir ve Demokrat parti ilçe başkanı Nihal Anatürk misafirler ile yakından ilgilenerek tek tek fotoğraf çektirerek katılım sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ettiler.

HABER : Sezen Turhan

112 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ