logo

Antalya Polisi Vatandaşlarımızı Orman Yangınlarına Karşı Uyardı

Antalya Polisi Vatandaşlarımızı Orman Yangınlarına Karşı Uyardı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimiz, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi, kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, halkın sorumluluk hissinin artırılması ve polislik hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesi amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Yaz aylarında yükselen hava sıcaklıkları ile birlikte yangın riski artarken, yapılan tek bir yanlış hareket binlerce hektar alanın yok olmasına, binlerce canlının da hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde insan ve araç yoğunluğunun artması, kasten ya da kusurlu davranışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak amacıyla, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Personelimiz ve ilgili kurum personelince;

  • Piknik alanlarında yakılan ateşin söndürülmesi,
  • Ormanlık alanlarda yangına sebebiyet verebilecek çöp, pet şişe, cam v.b atıkların bırakılmaması ve
  • Orman içerisinde ateş yakılmaması hususlarında bilgilendirme yapıldı.

Unutmayın! Erken haber beraberinde yangına çabuk müdahaleyi getirir. Yangın anında vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezini arayın. Gelin ülkemizi felaketlere, çölleşmeye mahkum etmeyelim, var olan ormanlarımıza sahip çıkalım.

68 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ