logo

AKSED ANTALYA’DAN MUHTEŞEM ÖDÜL GECESİ

Aksed (Antalya Kültürel Sanat Etkinlikleri Derneği) bu yıl 2.sini organize ettiği ”Hulusi KENTMEN” Anısına Sahne ve Sinema Emektarları ödül gecesi düzenledi.

Gecenin sunuculuğunu ve organizesini üstlenen oyuncu Abdullah Sürekli akıcı konuşması ile takdire şayan’dı.

AKM (Antalya Kültür Merkezi) de gerçekleştirilen törende rahmetli Hulusi Kentmen’in torunu Melek Kentmen ,yılların eskitemediği 90’ların ses sanatçısı Attilla ATASOY, Gül ERDA , Aşk-ı Memnu’nun Katyası Ufuk KAPLAN,80’ler dizisinin Bahtiyar’ı Faruk SOFUOĞLU ve besteci söz yazarı müzisyen Onur NUGAY gecenin onur konukları idi. İçten samimi ve sıcak tavırları ile ilgi odağı olan sanatçılara seyirciler yoğun ilgi gösterdiler.

Hulusi Kentmen adına ödülü torunu Melek KENTMEN geçmiş dönem AK parti İl Başkanı Rıza SÜMER’den alarak ”kendisi adına heyecan verici bir gece olduğunu emeği geçen herkese ve konuklara teşekkürlerimi sunuyorum, eminim ki rahmetli dedem de bu ana tanıklık ediyordur kendisini saygı sevgi ve özlemle anarak bu ödülü alıyorum” dedi.

Muhteşem perküsyon performansı ile Tuğça UŞAKLI ve sanatçılara eşlik eden Volkan EVİRGEN orkestrası ise yine farklarını ortaya koydular.

Gecenin başlangıcında Antalya’nın ünlü müzisyeni Onur Nugay sahne alarak kendi yazdığı parçaları seslendirdi. Tüm özeni ile sahnede yerini alan Onur Nugay böyle bir gecede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelen tüm konuklara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

”KOMPLE SANATÇI” ÖDÜLÜ GÜL ERDA’YA..

Türkiye’de bir ilk olarak ”Komple sanatçı” ödülüne layık görülen konservatuar tiyatro mezunu olan ve güzelliğinden hiç bir şey kaybetmeyen Gül Erda ise Leopar detaylı kostümü ile sahneye çıktığında alkış yağmuruna tutuldu. Antalya’yı ve Antalyalıları çok sevdiğini dile getiren Erda’nın yaptığı espriler konuklar arasında tebessüme neden oldu. Ardından ödülünü dernek başkanı Hilmi Tahsin OKAY’ın elinden alan Erda Hulusu Kentmen’e rahmet dileyerek yad etti. Seslendirdiği şarkılarla uzun süre alkış alan Erda geceye katılmaktan ayrı bir gurur duyduğunu belirtti.

TRT de sunuculuk denetimli reklam spikerliği’de yapmış olan Gül ERDA’nın Attila ATASOY ile dostluğu ise görülmeye değerdi.

Aşk-ı Memnu’nun Katya’sı Ufuk Kaplan ödülünü almak üzere sahneye çıktığında şıklığı ile göz kamaştırdı. Konuşmasın’da duygu dolu anlar yaşayan Kaplan böylesine anlamlı bir gecenin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Antalya’yı çok sevdiğini ve burada bulunmaktan ayrı bir keyif aldığını sözlerine ekleyen Kaplan; kültür ve sanat denilince kendisinde akan suların durduğunu kültür sanatın insanları insanlığı ileriye götüren bir bilgi birikimi paylaşma birikimi olduğunu söyleyerek kültür ve sanatın olduğu her yerde ben varım dedi.

Hareketli geçen ödül gecesinde 80’ler dizisinin kasap Bahtiyar’ı Faruk Sofuoğlu’da yerini aldı. Söylediği şarkılar ve espri dolu sahnesi ile davetlilerin hafızalarında muhteşem bir gece kalmasına sebep oldu. Ödülünü alırken Hulusi Kentmen’e rahmet dileyerek tüm Antalya’yı ve Antalyalıları seviyorum 4 kasım’da yine Antalya’dayım hepinizi bekliyorum diyerek uzun alkışlar eşliğinde sahneden indi.

ATTİLA ATASOY’DAN MUHTEŞEM KONSER

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Attilla Atasoy üstün performansı ile davetlilere nostalji rüzgarı estirdi. Mütevazi bir o kadar da naif kişiliği seyircilerden bir kez daha tam not aldı. Renkli kişiliğini sahnesine’de yansıtan Atasoy hayranlarının arasına karışarak birlikte şarkılar söyledi. Gecenin anlam ve önemine değinen Atasoy Hulusi Kentmen gibi hayatını sinemaya adamış bir üstadın her daim hatırlanması tarafı olduğunu ifade ederek yine ödülünü dernek başkanı Hilmi Tahsin Okay’ın elinden aldı. Hayranlarının fotoğraf çekilme isteklerini reddetmeyerek bir kez daha gönüllere taht kuran Attila Atasoy hareketli parçaları ile de seyircileri coşturdu.

Gecenin sonunda dernek başkanı Hilmi Tahsin OKAY ve değerli eşleri aynı zamanda yine dernek kurucu başkanı Nuray OKAY organizasyonda emeği geçen başta yönetim kurulu üyeleri başkan yardımcısı Tolga TUNÇKAYA’ya Sayman Şükriye SÜREKLİ’ye Genel Sekreter Nihat KELEŞ’e Yönetim kurulu üyesi Canan ŞİRİN’e ve geceye sponsor olan Fettah TAMİNCE’ye (Rixos Grup) , Cihan BULUT (Yörükoğlu Grup)’a, Osman DERE ‘ye (Sern Antalya) Zinnur YALIN (Başak Tour)’a Onurlu Meyhane’ye , Cem YILDIRIM (Şişçi İbo)’ya , Gürsel ÇETİN (Flamingo Residance)’a, Tolga TUNÇKAYA (Bahçelievler Veteriner Kliniği)’ne, transfer ve Ulaşım konusunda bizleri yalnız bırakmayan Oğulcan OKAY ve Ümit GÜMRÜKÇÜ’ye ayrıca misafirlerin konakladıkları süre içerisinde desteklerini esirgemeyen Gülşen AKDAĞ ile değerli eşleri Afet AKDAĞ’a sonsuz teşekkürlerini ilettiler.

Seneye yeni bir gecede buluşmak üzere daveti sonlandıran Hilmi Tahsin OKAY ve ekibine bizde sonsuz teşekkür ederiz.

Haber: Sezen TURHAN

KONYAALTI HABER

405 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ