logo

AKSED ÖDÜL GECESİNDEN

Sezen Turhan

Sezen Turhan
sturhan016@gmail.com

Selamlar
Yine dopdolu bir haftanın özetini aktarmaya çalışacağım nacizane sizlere..
Bildiğiniz üzere bu hafta Aksed (Antalya kültürel sanatsal etkinlikler derneği) nin Hulusi Kentmen anısına düzenlediği ödül gecesi gerçekleştirildi. Değerli Aksed başkanı sayın Hilmi Tahsin Okay’ın bende davetlileri arasındaydım,muhteşem geçen organizasyonda çok muhterem sanatçılarımızı da ağırlama fırsatı bulduk.
Gece öncesi Onurlu meyhanede verilen yemekte dünya tatlısı sevgili Hulusi Kentmen’in torunu Melek Kentmen, Attila Atasoy , Gül Erda , Aşk-ı Memnu’nun Katyası Ufuk Kaplan hanımefendi ve 80’ler dizisinin kasap Bahtiyar’ı sayın Faruk Sofuoğlu’nu da tanıma fırsatı buldum.
Yanısıra Antalya’nın kıymetli müzisyeni Arkeolog yazar sayın Onur Nugay ile de çalışma şansına layık oldum.
Çünkü artık gazetemizin 3. Sayfasında bizlerle olacak derin bilgilerinden 3. Sayfadaki köşesinden faydalanacağız.. Kaçırmamanızı dilerim.
Gelelim 4 gün süren serüvene konuklar geceye sponsor olan Rixos grup otellerinde konakladılar.İkinci gün ödül gecesinin hazırlıkları kulis arkası inanın görülmeye değerdi. Hulusi Kentmen’in torunu Melek Kentmen hanımefendi tüm zarifliğiyle sahnede rahmetli dedesi adına ödülünü Ak parti geçmiş dönem il başkanı Avukat Rıza Sümer’den alırken adeta bir kuğu gibiydi gözlerindeki hüznü görmezden gelememek kaçınılmazdı ancak bir o kadar da gururluydu tüm iyi niyeti ve güzel kalbi için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.
“KOMPLE SANATÇI ÖDÜLÜ”
Yıllarını sahne ve televizyona adayan gecenin leoparlı kadını elbetteki Gül ERDA olmalıydı tanısanız neden bu kadar net konuştuğumu daha iyi anlarsınız harikulade dişi harikulade hanımefendi yıllara meydan okuyan fiziği ile tüm davetlileri yine büyükemeyi başaran Erda’ya gecede bir ilk yaşanarak Komple sanatçı ödülü verildi.Yıllarca TRT de eğlence programı sunan reklam spikerliği, modellik ve bestekar özelliği ile müzik ve Tv dünyasına adını altın harflerle yazdıran Erda’nın öte yandan mütevazi kişiliği ise davetlilerden tam not aldı.
Güzeller güzeli Ufuk Kaplan..
Aşk-ı Memnu’nun Katyası olarak bir çoğumuzun tanıdığı Ufuk Kaplan nasıl hoş nasıl naif inanın kelimelere dökemiyorum şıklığı deseniz konuşulmaya bile gerek yok.
Sahneye adımını atmasıyla alkış yağmuruna tutulan Kaplan ödülü kabul ederken sanatın ve sanatçının her zaman yanındayım diyerek Hulusi Kentmen’e rahmet diledi.
80’lerin kasap Bahtiyar’ı Faruk Sofuoğlu siz nasıl güzel bir yüreksiniz öyle günlerce gülmekten karın ağrılarına maruz kaldık şakacı nüktedan işini layıkıyla yapan dahası muhteşem ses bayıldım bayıldım..
4 Kasım Antalya’da sahnesini kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Veee Attila Atasoy sahnede devleşen mükemmel insan.
Nostalji rüzgarı esti geçti AKM de kah oynadık kah hüzünlendik amma velakin çok eğlendik.
Seyircisine saygısı ilgisi görülmeye değerdi inanın abartmıyorum tanıdığım güzide insanlardan birisi oldu değerli abim yüreğine sağlık..
Gelelim gecenin mimarlarına AKSED dernek başkanı sevgili Hilmi Tahsin OKAY ve kıymetli eşleri Nuray OKAY ne şahanesiniz misafirleri ile günlerce yılmadan en iyisi olması için canla başla koşturdular öperim sevgi dolu kalbinizden teşekkürlerimle.
Organizasyonun demir başı demem yeridir sayın Abdullah SÜREKLİ muhteşem sunumu ile hepimizin gözlerimizi sahneden almadan izlememize vesile oldu tabi oyuncu tiyatro kökenli olmasının çokça artıları ile.
Hangi birini yazsam anlatsam bilemedim ben mükemmel bir ekiple tanıştım derneğin saymanı Şükriye SÜREKLİ’yi atlayıp geçemeyeceğim. Aslında ekibin gözü kulağı olmuş nerdeyse herşey kendisinden soruluyor çok sevilenlerden can ablam yine teşekkürler..
Şimdi hepsine son bir kez şükranlarımı sunmak istiyorum özellikle teknesinde bizleri ağırlayan Gülşen AKDAĞ ablam ve değerli eşi Afet AKDAĞ abim iyisi varsınız.
Emeği geçen işimi kolaylaştıran tüm dernek üyelerine tüm gönüllülere sanatseverlere şahsım ve gazetem adına bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim
Seneye görüşmek dileğiyle
Sevgiler..

159 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • HEPİMİZ MUTSUZUZ

    17 Eylül 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Söze nasıl başlanır bilemedim desem anlarsınız beni; azıcık yüreği vicdanı, merhameti olan anlar zaten. Herkesten aynı şeyleri duyuyorum görüyorum da kimin içinde hangi kafada yaşadığına halen aklım ermez oldu. Günden güne kötüye giden ülkede haber yapmak haber izlemek dahi içimizden gelmez oldu. Neden bahsettiğim sanırım aşikar ; minicik çocukların bebeklerin ölümle tecavüzle can verip ahlak yoksunu insan dahi diyemeyeceğim mahlukatların elinde ne yazık ki ülke gündemine oturmasına gönlüm de vicdanımda el vermiyor. Narin.. adı gibi ince...
  • KEMER’E BUNU YAPMAYIN

    28 Ağustos 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz pazar günü kemer Çamyuvada'ki arıtma tesisin açılmasının ardından ortaya çıkan kötü kokunun nedeni ve çözümü için tesis önündeki toplantıya katıldım. Kemer ve Çamyuva halkının tepkisine neden olan tesis önünde toplanan kalabalığa kemer kaymakamı Ahmet Solmaz ve çevre mühendisleri açıklama yapmaya çalıştılar. Vatandaş etrafa yayılan kötü kokudan son derece muzdaripti haklı olarak ancak tesis geçen martta turizm bakanı tarafından açılarak çürümüş meyvesini de vermeye başladı. Evlerinde kapı cam ve balkon dahi açamadıklarını dile...
  • GÜNDEME DAİR

    28 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Efendim selamlarÖncelikle geçtiğimiz günlerde elim bir tekne kazasında hayatını kaybeden Atso başkanı merhum Ali Bahar’a rahmet dileyerek başlamak istiyorum.Son derece üzücü ve beklenmedik bir şekilde gelişen kazanın şok’unu ben dahi henüz atlatamamışken ailesi ve yakınlarını düşünemiyorum dahi Allah sabır versin, hayat böyle bir şey işte bugün varsın yarın yok maalesef ölümün nereden nasıl geleceğini' de bilemiyoruz eskiler hep derdi , şimdi şimdi anlıyorum denilmek isteneni “Allah ölümünde hayırlısını versin” ne kadar da doğru bir sözmüş ail...
  • AKLINIZA MUKAYYET OLUN!

    11 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Efendim herkese selam olsun.. Umuyorum ki sıcaklarla baş edebildiğiniz günler geçiriyorsunuzdur. Antalya , sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde yaşıyor bildiğiniz üzere ancak çözümü klimalarda ararken viral yada alerjen enfeksiyonlara da maruz kalıyoruz bu durumda , aman dikkat genç yaşlı sağlığımıza fazlasıyla önem vereceğimiz günler geçiriyoruz bu aralar; neyse sıkıntımız ilaçlarla çözüm bulabileceğimiz enfeksiyonlar olsun diyelim ancak Allah da kimseyi sağlığı ile sınamasın inşallah. Tabi en önemlisi de akıl ve ruh sağlığı kendi akl...