logo

AKSU OTELLER BÖLGESİNDEKİ KAÇAK YAPILAŞMAYA KİM DUR DİYECEK?

Kundu Belek oteller bölgesinde neler oluyor??

Antalya Aksu ilçesi Kemerağzı (Oteller bölgesi) içinde 18p2b,2c imar paftasında bulunan Yaşar Sabutay Bulvarına cephe 11070- 11071ada arası,12771 ada Kuzeyi ve Yine Yaşar Sabutay bulvarına cephe 12771 ada Doğusu 11071 ada Güneyinde bulunan akar durumda DSİ T-2,2.1 kanalları harfiyat ve molozla kapatılmış olduğu görülmektedir.

Üzerine park, kanal ıslahı yapıyoruz bahane edilerek bizzat Aksu belediyesi eşliğinde ve bilgisi dahilinde bilerek ve isteyerek ruhsatsız kaçak yapılar mı bulunmakta? .Bunların park, kanal ıslahı peyzaj düzenlemesiyle ilgisi olmadığı belirtilmekle beraber bir çok dükkan yapıldığı görülmektedir. Yasa ve imar kanun yönetmeliğine aykırıdır olan bu yapılaşmalarda Dsi’nin görüşünün olmadığı da araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Aksine belediyenin bu kaçak yapılara elektrik su bağlattırdığı iddia edilmekle birlikte ,numarataj ve iş yeri açma çalıştırma ruhsatnamesi verdiği de iddialar arasındadır.

Birilerine rant sağlamak adına böyle düzen oturtulmasından yorulduk .Faaliyette olan kapatılması nedeniyle kışın otel,iş merkezleri,konutları su basmaktadır. Park, ıslah, peyzaj ile ilgisinin olmadığı ise bölge halkının şikayetleri ile sabittir. Yasal bir tarafı olsa ruhsata bağlanması gereken bu durumda Aksu belediyesine sorumuz..

Nerde bir park ve kanal varsa kaçak yapılaşmaya izin veriliyor diyen vatandaşlar imar kirliliği ve kaçak yapı için belediye hiç bir işlem yapmayacak mı? Şikayet dilekçeleri işleme sokulmuyor mu? biz tüm şikayetlerimizi yetkili mercilere yaptık acilen bu usulsüzlüğe dur denmesini istiyoruz dediler.

73 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ