logo

Antalya Depreme Ne Kadar Dayanıklı? Rakamlar Korkutucu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, olası bir depreme karşı şehri hazırlamak için kapsamlı çalışmalar yürütüyor.

AntalyaTürkiye‘nin turizm başkentlerinden biri olarak bilinse de, olası bir doğal afet ya da depreme karşı ne kadar hazırlıklı olduğu, vatandaşların en büyük endişelerinden biri. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu endişelere cevap olacak çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Öncülük Ettiği Çalışmalar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda, şehrin depreme hazırlıklı olması amacıyla kritik adımlar atıldı. Belediyenin bu alanda yaptığı katkılar sayesinde “Deprem Master Planı” hazırlık sürecinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında, bu konuda ne kadar ciddi bir adım atılması gerektiğini fark eden uzman ekip, çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı.

Deprem Master Planı: Antalya’nın Güvencesi

Doğal afetler konusunda yıllarca pek çok tartışma yaşandı, ancak bu konuda somut bir planlama yapılması gerektiğini savunan uzmanlar, nihayet seslerini duyurdu. “Deprem Master Planı” kavramı, çeşitli meslek odaları tarafından gündeme getirildi ve sonunda bu konuda atılacak adımların başında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu belirlendi. 2022 yılında AFAD’ın koordinasyonunda hazırlanan “İl Afet Risk Azaltma Planı-İRAP” ile belediyenin öncülüğünde, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar için hareket planları belirlendi. Uzmanlar, “Kentimizi olası bir deprem ya da doğal afetlere karşı hazırlıyoruz” diyerek, Antalya’nın güvencesi olacak bu planın önemini vurguladılar.

117 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ