logo

BAŞKAN YALÇIN: SIĞINMACI SORUNU TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR!

BAŞKAN YALÇIN: SIĞINMACI SORUNU TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR!

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, İçişleri Bakanlığının 729 bin Suriyeli sığınmacının bildirdikleri adreste bulunmadığını açıklaması üzerine AKP’nin sığınmacı politikasını sert bir dille eleştirdi. Yalçın, bu durumun Türkiye’nin milli güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Yalçın, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKP hükümetinin yıllardır izlediği sorumsuz ve denetimsiz sığınmacı politikası, bugün ülkemizi derin bir güvenlik krizine sürüklemiştir. İçişleri Bakanı’nın yaptığı açıklama ile ortaya çıkan 729 bin Suriyeli sığınmacının kayıtsız ve kontrolsüz bir şekilde ülkemizde dolaşması, halkımızın can ve mal güvenliği açısından büyük bir risk teşkil etmektedir. Bu kadar büyük bir sayının kayıtsız bir şekilde Türkiye’de bulunması, ciddi bir milli güvenlik sorunudur. Vatandaşlarımız, kendi mahallelerinde, sokaklarında kimin yaşadığını bile bilmez hale gelmiştir. Bu durum, sadece kamu düzenini tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda suç oranlarının artmasına ve sosyal gerilimlerin tırmanmasına yol açıyor. Hükümetin bu sorumsuz politikaları, ülkemizi adeta bir güvenlik zaafiyetine sürüklemiştir” dedi.

” GÖÇMEN POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Yalçın ayrıca, bu durumun uluslararası alanda da Türkiye’yi zor durumda bıraktığını ifade ederek: “AKP’nin bu kontrolsüz sığınmacı politikası, Türkiye’nin uluslararası itibarını da zedelemektedir. ABP olarak, Türkiye’nin sınır güvenliğini ve toplumsal huzurunu sağlamak için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini savunuyoruz. Hükümeti, sığınmacı politikasını derhal gözden geçirmeye ve daha etkin, denetimli bir sistem oluşturmaya çağırıyoruz. Halkımızın güvenliği, ülkemizin geleceği için üzerimize düşen sorumluluğu yerine  yerine getireceğiz. AKP’nin bu sorumsuz politikalarının bedelini milletimiz ödememelidir” ifadelerini kullandı.

 Kaynak: 22haber.com.tr

86 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ