logo

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ANTALYA’DA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, Manavgat’ta düzenlenecek kamp için Antalya’ya gelerek partililerle buluştu. Kurultay sonrasında üye artışı olduğunu belirten Özel, yerel seçim stratejilerinin belirleneceğini söyledi. Bununla birlikte turizm emekçilerinin desteklenmesine ve kira fiyatı sorununa parmak basan Özel, gençlere demokratik, güçlü bir ülke vaat etti.

130 milletvekili ile Manavgat’ta kampta olacaklarını dile getiren Özgür Özel, “Eğer Antalya‘ya ayak bastıysak önce babaevine gideceğiz. Burası CHP’nin evidir. Sadece CHP’lilere ait değildir. Herkes babaevinde doğar. Bu babaevinin tapusu ne Özgür Özel’in ne de başkasının. Sadece Mustafa Kemal Atatürk’ündür.” cümlelerini kullandı.

‘SOSYAL DEVLET, EMEKÇİYİ YÜZÜSTÜ BIRAKMAZ’

Parti kurultayının yaşanmasının ardından genç üye sayısının arttığını belirten Özel, Antalya hakkında şunları dile getirdi: “Burası Türkiye‘nin gözbebeği bir yer. Turizmin ve çalışanlarının sorunları var. Oteller kapanıyor, boş sezonla birlikte işten çıkarmalar başlıyor. Evi geçindirmenin zorluğuyla karşı karşıya kalan 10 binlerce emekçi var. Sosyal devlet, emekçisini böylesine hayat pahalılığının ve yüksek kira artışlarının olduğu bir dönemde yüzüstü bırakamaz. Turizm Bakanına ve iktidara sesleniyoruz; turizm emekçilerinin bu kış desteklenmesi lazım” dedi.

‘400 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA PASAPORT VERİLİYOR’

Yüksek kira sorunu ile ilgili teklif vereceklerini de belirten Özgür Özel, “Yabancılar geliyor, Türkiye’de konut alıyorlar. 400 bin dolar karşılığı ay yıldızlı bayrağın üzerinde olduğu pasaportu yabancılara veriyorlar. Bu durum Antalya’da konut fiyatlarını artırdı. Antalya’ya gelen devlet memurları, esnaf bu kiralarla baş edemiyor. Bunu bütçe görüşmelerinde de teklif edeceğiz. Büyükşehirlerde konut fiyatları bu kadar tırmanmışken, mutlaka bir destek verilmesi gerekiyor. Bunu istiyoruz ve seslendireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin mazlum olanların partisi olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı, gençlere kendi ülkelerinden ümit kesmemelerini, bu ülkenin umudun ülkesi olduğunu, CHP’nin de umudun partisi olduğunu söyledi. Daha sonra partisinin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla görüşmeyi unutmadı. Görüşmelerin ardından Özel ve kurmay heyeti Manavgat’a gidecek.

kaynak :haber merkezi

135 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ