logo

CÜMLETEN HAYIRLI OLSUN

Sezen Turhan

Sezen Turhan
sturhan016@gmail.com
CÜMLETEN HAYIRLI OLSUN

Herkese selamlar olsun efendim

31 mart seçimlerini kazasız belasız atlamanın şükrünü yaşıyoruz , deyim yerindeyse canla başla çalıştı tüm adaylar ancak bir çatlak ses bir arbede yaşanmadan tamamlandı en sonunda.

Her seçimde olduğu kadar elbette olacaktı ufak tefek sürtüşmeler , karalamalar ancak yine de gayet iyi idare edildi diyebilirim, mutlak ramazan ayında olmamızın da etkisi çoktur pek tabi..

Neyse gelelim kemer belediye başkanlığı koltuğuna yeniden oturan sayın Necati Topaloğlu’na..

Öncelikle kendisini ve ekibini can-ı gönülden kutlarım; seçim süreci boyunca hiç bir taşkınlığa ortak olmamak adına ne denli savaş verdiklerine yakınen şahidim , sükunete davet ettiği tüm ekibini iyi yönetti hoca ve sessiz kalmasının karşılığını da bir kez daha almış oldu. Hakkında seçimin son günlerinde yapılan karalama kampanyaları bile yıldırmadı kendisini ve yine cevap vermedi ta ki son mitingine kadar..

Seçimin son mitinginde binlerce kemerli vatandaşa seslenen Topaloğlu ilk kez konuştu ve benim için en değerli sevgi işte budur diyerek hakkında çocuklarla yapılan çirkin ithamlara rağmen kucak kucağa pozunu da verdi.

Böylesi bel altı bir saldırının hedefi haline getirilebileciğine ben bile inanamadım ancak gördüm ki aileler çok sevdikleri Necati hocalarına destek vermek için miting alanını çocukları ile birlikte doldurarak onları başkan Topaloğlu ile fotoğraflama yarışına girdiler.

Şimdi ne oldu ? görüldüğü üzere yapılan karalamalar hocayı yine koltuğa oturtmaktan alıkoyamadı. Cumhur ittifakı kemer belediye başkanı Rahman Şeker de azımsanmayacak bir oy oranına sahip oldu evet ancak Topaloğlu’nu devirmeye yetmedi.

Nacizane görüşüm sayın Şeker keşke bazı büyüklerinin sözlerini dikkate almış olsaydı gözümün önünde gerçekleşen bir ziyarette egolu tavırlarını ortaya koymasaydı belki sonuç kendisi için çok daha iyi olabilirdi.

Gelelim diğer adayların seçim sonucuna ; kıymetli demokrat parti adayı Halit Özdemir’in sık sık yaptığımız görüşmelerde 5000 evi ziyaret ettiğini ben biliyorum , iyi bir çalışma yaptığına da inancım tamdı ancak sandıktan çıkan sonuç maalesef üzücü oldu, vallahi daha fazlasını hakkettiği yönünde kanaatim. Bu kadar sevgi saygı dolu bir kemerliyi hiçe saymakta olmadı demek isterim; sayın Özdemir’e bundan sonraki hayatında daimi başarılar dilerim.

İyi parti adayı Mustafa Gül’den ise ses çıkmadı seçim sonrası tek kare fotoğraf paylaşarak duygu ve düşüncesini dile getirdi sade ve yalın fakat keşke bu naif paylaşımını seçim sürecinde de göstermiş olsa idi kendisinden beklenen oy oranına bile yaklaşamazken kulislerde oyların satıldığı iddiaları da gündeme geldi.

DSP adayı Yusuf Üras da seçimin kaybedenleri arasında yerini alırken sadece profil resimlerini değiştirmek ile yetindiler.

Görünen o ki 2029 seçimlerine adayların 1 Nisan ile hazırlanmaya başlamaları yerinde olacak 5 yıl dediğimiz bir çırpıda geçiveriyor sonrası malum elde var sıfır.

Necati Topaloğlu bu seçimi de galip bitirerek kemer halkı için hizmet yaptığını da ispatlamış oldu, eğitimci kimliğinden dolayı eğitime verdiği önem yine onu zafere ulaştırmış olurken, adayların seçim öncesi tanıtım toplantılarında eğitimi vurgulamaları hocanın doğru işler çıkardığını da doğruladı. Sonuçların netleşmeye başladığı andan itibaren kemer’de resmen bir bayram havası yaşandı. Tüm kemer halkı sokaklara dökülerek Necati hocalarının başkanlığını kutladılar. Kemer belediyesi önünde toplanan binler Topaloğlu’na davullu zurnalı karşılama yaptılar. Konuşmasında bu zafer hepimizin değerli kemerliler diyen hoca zeybek oynamayı da ihmal etmedi. Lafın kısası acemi katırlar kapı önünde yük indirdi kemerli akıl için tarik (yol) birdir dedi..

Tebrikler TOPALOĞLU…

78 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • HEPİMİZ MUTSUZUZ

    17 Eylül 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Söze nasıl başlanır bilemedim desem anlarsınız beni; azıcık yüreği vicdanı, merhameti olan anlar zaten. Herkesten aynı şeyleri duyuyorum görüyorum da kimin içinde hangi kafada yaşadığına halen aklım ermez oldu. Günden güne kötüye giden ülkede haber yapmak haber izlemek dahi içimizden gelmez oldu. Neden bahsettiğim sanırım aşikar ; minicik çocukların bebeklerin ölümle tecavüzle can verip ahlak yoksunu insan dahi diyemeyeceğim mahlukatların elinde ne yazık ki ülke gündemine oturmasına gönlüm de vicdanımda el vermiyor. Narin.. adı gibi ince...
  • KEMER’E BUNU YAPMAYIN

    28 Ağustos 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz pazar günü kemer Çamyuvada'ki arıtma tesisin açılmasının ardından ortaya çıkan kötü kokunun nedeni ve çözümü için tesis önündeki toplantıya katıldım. Kemer ve Çamyuva halkının tepkisine neden olan tesis önünde toplanan kalabalığa kemer kaymakamı Ahmet Solmaz ve çevre mühendisleri açıklama yapmaya çalıştılar. Vatandaş etrafa yayılan kötü kokudan son derece muzdaripti haklı olarak ancak tesis geçen martta turizm bakanı tarafından açılarak çürümüş meyvesini de vermeye başladı. Evlerinde kapı cam ve balkon dahi açamadıklarını dile...
  • GÜNDEME DAİR

    28 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Efendim selamlarÖncelikle geçtiğimiz günlerde elim bir tekne kazasında hayatını kaybeden Atso başkanı merhum Ali Bahar’a rahmet dileyerek başlamak istiyorum.Son derece üzücü ve beklenmedik bir şekilde gelişen kazanın şok’unu ben dahi henüz atlatamamışken ailesi ve yakınlarını düşünemiyorum dahi Allah sabır versin, hayat böyle bir şey işte bugün varsın yarın yok maalesef ölümün nereden nasıl geleceğini' de bilemiyoruz eskiler hep derdi , şimdi şimdi anlıyorum denilmek isteneni “Allah ölümünde hayırlısını versin” ne kadar da doğru bir sözmüş ail...
  • AKLINIZA MUKAYYET OLUN!

    11 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Efendim herkese selam olsun.. Umuyorum ki sıcaklarla baş edebildiğiniz günler geçiriyorsunuzdur. Antalya , sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde yaşıyor bildiğiniz üzere ancak çözümü klimalarda ararken viral yada alerjen enfeksiyonlara da maruz kalıyoruz bu durumda , aman dikkat genç yaşlı sağlığımıza fazlasıyla önem vereceğimiz günler geçiriyoruz bu aralar; neyse sıkıntımız ilaçlarla çözüm bulabileceğimiz enfeksiyonlar olsun diyelim ancak Allah da kimseyi sağlığı ile sınamasın inşallah. Tabi en önemlisi de akıl ve ruh sağlığı kendi akl...