logo

Kamuda çalışmak isteyenlere fırsat: SGK personel alımı yapacak

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için Başvurular Başlıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzer…

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için Başvurular Başlıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı düzenleyeceğini duyurdu. Toplam 75 Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı pozisyonu için başvurular 04 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 20 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Başvuru şartları arasında, adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun genel şartlarına sahip olmaları, 35 yaşından gün almamış olmaları, 2022 veya 2023 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları ve ilgili öğrenim dallarından veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir fakülteden mezun olmaları gerekiyor.

Başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilirken, adayların başvuru işlemini tamamladıktan sonra E-Devlet üzerinden başvurularını kontrol etmeleri gerektiği vurgulanıyor. Başvurusu eksik veya hatalı olan adayların başvuruları dikkate alınmayacak.

Sınav, 10 Ocak 2024 ile 19 Ocak 2024 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda yapılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın yapılacağı yer, gün ve saatine ilişkin bilgileri www.sgk.gov.tr adresinden ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu’ndan takip edebilecekler.

Adaylar sınava, üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan, süresi geçerli ve güncel fotoğraflı bir kimlik belgesiyle girebileceklerdir.

Başvurular ve sınavla ilgili detaylı bilgilere erişmek için adaylar, resmi duyurunun tam metnine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinden ulaşabilirler.

# kamu

gündem

109 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ