logo

Kaş Gömbe’de Yayla Şenliği yapıldı

Kaş Gömbe’de Yayla Şenliği yapıldı

Gömbe Yayla Şenliği, Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirildi.
Şenlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi ve Kaş Yörük Türkmen Derneği iş birliğiyle Gömbe Mahallesi’nde düzenlendi.
Şenlik, geleneksel Yörük Göçü ve duasıyla başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, geleneksel keşkek ikramı da yapıldı.
Sonrasında katılımcılarla etkinlik alanına geçen ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Böcek, Gömbe’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Şenliğe, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.
Şenlik kapsamında Mevlüt Öz ve Ümran Özdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Orkestrası eşliğinde birbirinden güzel eserlerle müzik ziyafeti sundu.
Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından sanatçı Elif Buse Doğan, konser verdi. Türkülerini seslendiren Doğan’a, şenliğe katılan vatandaşlar zaman zaman eşlik etti.
Konser sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ve Kaş Belediye Başkanı Demirhan, sahnede Doğan’a çiçek ve ‘kaftan’ temalı porselen takdim etti.
Şenlik, konserin ardından sona erdi.

62 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ