logo

KUNDU OTELLER BÖLGESİNDE NELER OLUYOR?

KUNDU OTELLER BÖLGESİNDE NELER OLUYOR?

VATANDAŞ İSYAN ETTİ..

Antalya kundu bölgesindeki doğa katliamı devam ediyor. Lara da turizm yoluna yakın olan bölgede yaşanan katliam vatandaşların ve çevrecilerin tepkisine neden oluyor. Oteller bölgesi olarak da bilinen kundu da yine otellerin atıklarının borular ile önce dereye ardından denize dökülmesi bölgede ikamet eden vatandaşları da canından bezdirdi. Geçmiş dönem belediye başkanı Halil Şahin zamanından bu yana devam edip halen çözüm bulunamayan bu duruma halk tepkisini gösterirken aynı bölgedeki kaçak yapılaşmalarında bu süreçte artması gözleri yeni başkan İsa Yıldırım a çevirdi.

Konu ile alakalı eski belediye başkanı Halil Şahin döneminde izin verildiği kundu kemerağzı oteller bölgesindeki 115 adet olduğu kaçak dükkanlar ve yapılar olduğu söylenen olayla alakalı konuşan vatandaşlar otellere giden doğalgaz hattının , DSİ kanalının , parklar ve kaldırımlar ile doğalgaz kanalizasyon hatlarının üzerine dahil olmak üzere bu dükkanların yapıldığını öne sürdüler. Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan kalabalık konu ile alakalı duydukları üzüntüyü dile getirmek adına toplanarak bu duruma bir son verilmesini istediler. DSİ nin su kanallarının kapatılarak üzerine moloz dökülmek sureti ile su akışını keserek bu dükkanların inşa edilmesine isyan ettiler.

Kundu oteller bölgesinin ranta kurban edilmesine karşı çıkan vatandaşlar yeni başkanları İsa Yıldırım dan seslerini duymalarını istediler. Bu süreçte defalarca eski başkan Halil Şahin e durumu izah etmeye çalışan vatandaşlar kendilerinden müsbet bir cevap alamadıklarını yeni belediye ile de görüştüklerini oradan da herhangi bir olumlu sonuç gelmediğini ekleyerek kundu oteller bölgesinde yaşananlara dikkat çekilmesini istediler..

HABER : Sezen Turhan

110 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ