logo

KUZDERE HALKI NEDEN İSYANDA??

Kültür ve turizm bakanlığının hazırlamış olduğu uygulama imar planı ile nazım imar planına göre Kemer belediye başkanlığı Encümeni tarafından 21.04.2021 TARİH VE 159 SAYILI KARAR ı ile parselasyon uygulaması yapılmış akabinde bölge halkı tarafından yürütmenin durdurulması istemli farklı idare mahkemelerinde iptal davaları açılmıştır.

Antalya 4. idare mahkemesi ise kemer belediye encümeni tarafından hazırlanan parselasyon uygulamasını iptal etmiştir.

Alınan kararlara rağmen Belediye tarafından kuzdere mahallesinde tarım arazisi gözüken portakal bahçelerinde ki ağaçlar kesilmekte yollar açılmaktadır.

Durumdan son derece şikayetçi olan bölge halkı ile konuştuğumuzda çaresizliklerini dile getirdiler. Rant yüzünden kendilerinin görmezden gelindiğini söyleyen yerleşik halk bizim portakal bahçelerimizden dönümlerce hiç edilen yerlerimiz bir başkasının sınırlarına dahi dokunulmadan devam etmekte biz buna sonuna kadar karşıyız gücümüz yettiğince de karşı duracağız dedi.

Bir çoğumuzun evi damı zaten bu parselasyonda elinden gitmekte ,gördüğünüz bu yerler bizim Ata topraklarımız sayılır biz dedelerimizden devraldığımız toprağımızı göz göre göre imar rantına kurban vermeyeceğiz dedi.

Mağdurlar savcılığa dilekçe de verdiklerini beyan ederek ellerin de bulunan tapularında dahi bölgenin tarım arazisi olarak geçtiğini ifade ettiler.

Yapılmaya başlayan inşaatları da yerinde göstererek üzüntülerini anlatan Zeki A. ve beraberindekiler hepimiz mağduruz biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz sonuna kadar da hakkımızı savunmaya devam edeceğiz yürütmeyi durdurma kararı alınmasına parselasyon uygulamasına karşın da iptal kararına rağmen halen ağaçlarımız kesiliyor tapulu arazilerimiz dönüm dönüm elimizden gidiyor diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Haber: Sezen Turhan

Konyaaltı Haber

235 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ