logo

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Sezen Turhan

Sezen Turhan
sturhan016@gmail.com

Selamlar..

Bu hafta manşetimizde bulunan haberin içeriğine değinmek istiyorum çünkü hiçbir şeyin havada kalmasından yana değilimdir bilenler bilir..

Evet muhtar ev sahibi ve de postacı işbirliği adı altında toplamamız gerekirse kimin ne kadar suçu vardır yargı bilir. Ben bildiğim kısmından sorumluyum şahit olduğumdan diyelim.

Ev sahibiniz fahiş fiyatlarla kiraya verebilmek adına sizi evden çıkarmak için uğraş verirken yeni çözümler bulmak için de harekete geçiyor ; artık kimden çıktı bilinmez avukat aracılığı ile size gönderilen tebligat her nedense hiç ediliyor ve bekleme süresi olan 15 günün geçirilmesi için gün sayılıyor. Siz ne kadar muhtarı arayıp evrakınızı sorsanız da aldığınız yanıt bize ulaşmadı oluyor. Oysa ki e-devlet ten kontrol ettiğinizde yada sms ile msj aldığınızda hakkınızda icra takibi başladığını görüyorsunuz. Size verilen yasal sürenin sonunda karşı tarafa itiraz etmediğiniz taktirde evden tahliye işlemleriniz de başlamış bulunuyor.

Bu demek oluyor ki eğer e-devlet kontrolü yapmadan tedbirinizi almaz iseniz yandı gülüm keten helva. Çünkü bazı çok değerli muhtarlık birimlerinden aldığınız yanıt zaten evrakın gelmediği yönünde oluyor yani bir nevi sümen altı ediliyor..

Peki şimdi sorarım size teknolojiden anlayamayan yada imkanları kısıtlı olan bir vatandaş tebligat ile cevap beklerken ulaştırılmayan evrakın cezasını üç kuruşluk menfaat için çekmek zorunda mıdır??Yazıktır ülkeme geldiğimiz durumlara kim dur diyecek dönen dolaplara??

Demem o ki aman dikkat muhterem okuyucular bu yazımızda şuracıkta bir duruversin ”dinsizin hakkından imansız gelir” lafı hiç boşa söylenmemiş biz yazarız uyarırız sizde dikkate alırsınız umarım yetkililer de bu işin peşini bırakmazlar sonrasında yaptığınız savunmalarınız da sizin koltuğu kurtarmaz benden söylemesi..

SE-Zİ-YO-RUM

SEVGİLER..

173 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • HEPİMİZ MUTSUZUZ

    17 Eylül 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Söze nasıl başlanır bilemedim desem anlarsınız beni; azıcık yüreği vicdanı, merhameti olan anlar zaten. Herkesten aynı şeyleri duyuyorum görüyorum da kimin içinde hangi kafada yaşadığına halen aklım ermez oldu. Günden güne kötüye giden ülkede haber yapmak haber izlemek dahi içimizden gelmez oldu. Neden bahsettiğim sanırım aşikar ; minicik çocukların bebeklerin ölümle tecavüzle can verip ahlak yoksunu insan dahi diyemeyeceğim mahlukatların elinde ne yazık ki ülke gündemine oturmasına gönlüm de vicdanımda el vermiyor. Narin.. adı gibi ince...
  • KEMER’E BUNU YAPMAYIN

    28 Ağustos 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz pazar günü kemer Çamyuvada'ki arıtma tesisin açılmasının ardından ortaya çıkan kötü kokunun nedeni ve çözümü için tesis önündeki toplantıya katıldım. Kemer ve Çamyuva halkının tepkisine neden olan tesis önünde toplanan kalabalığa kemer kaymakamı Ahmet Solmaz ve çevre mühendisleri açıklama yapmaya çalıştılar. Vatandaş etrafa yayılan kötü kokudan son derece muzdaripti haklı olarak ancak tesis geçen martta turizm bakanı tarafından açılarak çürümüş meyvesini de vermeye başladı. Evlerinde kapı cam ve balkon dahi açamadıklarını dile...
  • GÜNDEME DAİR

    28 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Efendim selamlarÖncelikle geçtiğimiz günlerde elim bir tekne kazasında hayatını kaybeden Atso başkanı merhum Ali Bahar’a rahmet dileyerek başlamak istiyorum.Son derece üzücü ve beklenmedik bir şekilde gelişen kazanın şok’unu ben dahi henüz atlatamamışken ailesi ve yakınlarını düşünemiyorum dahi Allah sabır versin, hayat böyle bir şey işte bugün varsın yarın yok maalesef ölümün nereden nasıl geleceğini' de bilemiyoruz eskiler hep derdi , şimdi şimdi anlıyorum denilmek isteneni “Allah ölümünde hayırlısını versin” ne kadar da doğru bir sözmüş ail...
  • AKLINIZA MUKAYYET OLUN!

    11 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Efendim herkese selam olsun.. Umuyorum ki sıcaklarla baş edebildiğiniz günler geçiriyorsunuzdur. Antalya , sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde yaşıyor bildiğiniz üzere ancak çözümü klimalarda ararken viral yada alerjen enfeksiyonlara da maruz kalıyoruz bu durumda , aman dikkat genç yaşlı sağlığımıza fazlasıyla önem vereceğimiz günler geçiriyoruz bu aralar; neyse sıkıntımız ilaçlarla çözüm bulabileceğimiz enfeksiyonlar olsun diyelim ancak Allah da kimseyi sağlığı ile sınamasın inşallah. Tabi en önemlisi de akıl ve ruh sağlığı kendi akl...