logo

Yeni sene itibariyle Antalya’da toplu taşımada değişim olacak! Kilometre başına ücret ödemesi!

Antalya’da resmi plakası olan 20 adet yeni otobüs hizmet vermeye başladı.  Bu hizmet sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 Ocak 2024 tarihinde uygulamaya konacak yeni bir karar aldı. Şehirdeki toplu taşıma sisteminde ücretlerle ilgili değişim söz konusu oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin aralık ayında yaptığı toplantı sonrasında aldığı karara göre artık hakla toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsleri sürdüğü, gittiği kilometre başına ücret alacak. Bu düzenleme şehirdeki 5 merkez ilçe için geçerli olacak.

Düzenlemeye göre ulaşım hatlarından elde edilen kazancın tamamı önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığında toplanacak. Ardından özel halk otobüsleri sürücülerine kaç kilometre gittilerse bunun karşılığı belediye tarafından ödenecek.

Alınan bu kadar ulaşım maliyetlerinin hızlı bir şekilde artması ulaşım sektöründe çalışan esnafın parasal denge sağlayamaması sebebiyle alındı. Mali dengenin sağlanması adına artık özel halk otobüsleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı bağlı olarak hizmet verecek.

1 Ocak 2024 tarihinde geçerli olacak uygulamanın detayları!
 

Belediye Meclisi 4000 kilometre altında yol süren ve 8000’den daha az yolcu taşıyan özel halk otobüsleri için kilometre başına 35 TL verilmesinde karar kıldı. 4000 kilometre üstünde yol giden ve 8000 kişi üstünde yolcu taşıyan özel halk otobüsleri için kilometre başına 40 TL verilmesine karar verildi.

Ocak ayında başlanacak uygulama 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan kilometre esasına dayanan ödeme yönteminin devamlı olmasını istediklerini artan maliyetlerle başa çıkamadıklarını  bu sistem uygulanırken de herhangi bir zam taleplerinin olmayacağını dile getirdi.

Gündem

145 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ