logo

KEMER’E BUNU YAPMAYIN

Sezen Turhan

Sezen Turhan
sturhan016@gmail.com
KEMER’E BUNU YAPMAYIN

Geçtiğimiz pazar günü kemer Çamyuvada’ki arıtma tesisin açılmasının ardından ortaya çıkan kötü kokunun nedeni ve çözümü için tesis önündeki toplantıya katıldım.

Kemer ve Çamyuva halkının tepkisine neden olan tesis önünde toplanan kalabalığa kemer kaymakamı Ahmet Solmaz ve çevre mühendisleri açıklama yapmaya çalıştılar.

Vatandaş etrafa yayılan kötü kokudan son derece muzdaripti haklı olarak ancak tesis geçen martta turizm bakanı tarafından açılarak çürümüş meyvesini de vermeye başladı. Evlerinde kapı cam ve balkon dahi açamadıklarını dile getiren vatandaşlar bu sorunun acilen giderilmesini talep etti fakat kaymakam ve çevre mühendislerinin yaptığı açıklamalardan da tatmin olamadılar açıkçası..

Aslına bakarsanız kendi söylediklerine kendileri bile inanmıyor görüntüsünü de çoktan vermiş oldular. Denildiğine göre yaklaşık 10 gün gibi kısa bir sürede bu durumun tamami ile biteceğini dile getirseler de akıllara Konyaaltı Sarısu da ki arıtma tesisi geldi. Yıllardır Sarısu da yayılan kokunun önüne yapılan tüm müdahalelere rağmen hiç bir çare bulunamazken çamyuva için de farklı bir durum olabileceğini ben de düşünmüyorum defalarca Konyaaltı Sarısu içinde aynı şikayetler yapılmış sonuç olarak kokunun belli saatler de açılan kapaklarla halen dahi engellenemediğini de görmüş bulunuyoruz.

Pekala şimdi ne olacak ? binlerce dönüm üzerine kurulan milyonlarca liraya mal olmuş bir tesisi kimseciklerin kaldıracağını da sanmıyorum , toplanan halk istediği cevabı alamazken yer yer sert çıkışlarda da bulunanlar olmadı değil haydi hayırlısı bundan sonra ki süreci hep beraber görüp takipte kalacağız.

Dün kemer belediye başkanı Necati Topaloğlu’ da çamyuva’ da ki tesisi ziyaret ederek gereken bilgileri almış toplantı esnasında başka bir çamyuva sakini buranın 8 dönümünün kemer belediyesine ait olduğunu iddia ederek Topaloğlu izin vermeseydi bu tesis yapılmayacaktı siteminde bulunmuştu.

Başkan Topaloğlu ise bu duyum üzerine bir basın bildirisi yayınlamayı uygun görerek belediyelerine ait bir yer olmadığını belgeleri ile birlikte yayınlayarak alanın orman arazisi olduğunu beyan etti ve belediyemiz ile alakalı hiç bir durum yoktur dedi.

Bu işin tartışması epey süreceğe benziyor daha çok protestolar bizleri bekliyor diyebilirim elbette yerleşik halk da yaşam alanlarında ki mutsuzluklarına çare aramaya devam edecektir ancak sonuç alınır mı belirsiz.

Hepimizin gördüğü üzere kemer de sular hiç durulmuyor ancak güzel şeyleri de keşke görmeyi biraz başarabilsek tıpkı kemer için kurulan turizm komitesinin yaptığı güzel planlamalar gibi , kaç bin kemer li oalarak kullandığınız sosyal medya hesaplarından visit kemer e girerek tanıtım filmlerini planlamaları şöyle bir gözden geçirin derim bakın bakalım benim ilk izlenimim havadan ve karadan yapılan çekimler de maalesef böyle bir güzelliğe yazık ediyoruz oldu, bizler elimizden geldiğinde kemer’ e kemer turizmine katkı sağlayacak her durumun etkinliğin yanında olmaya çalışıyoruz fakat gelin görün ki bir o kadar baltalama ya çalışanlar da var kardeşim ekmek yiyip karnını doyurduğun bir yerin kötü reklamını da yapmayın bir zahmet ; herkes kendi kapısının önüne süpürse vatandaş olarak da görevini yapsa inanın çokça ilerleme kaydederiz ; pandemi den bu yana üzerinde kara bulutlar dolaşan kemer’i daha öteye nasıl taşır nasıl bir olur geliştiririz çabasına girseniz olmaz mı ? Unutmayın ki yaptığınız her çirkin paylaşım yorum hepimize eksi olarak geri dönecek bura da yaşayıp it dalaşı yapanları da ayrı kınıyorum koskaca insanlarsınız yerinizi rütbenizi bilin ne diye kendinizi alay konusu yapıyorsunuz inanın üzülüyorum , aklınız ile beyninizi kontrol edebileceğiniz güzel günler diler 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarım..

32 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • HEPİMİZ MUTSUZUZ

    17 Eylül 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Söze nasıl başlanır bilemedim desem anlarsınız beni; azıcık yüreği vicdanı, merhameti olan anlar zaten. Herkesten aynı şeyleri duyuyorum görüyorum da kimin içinde hangi kafada yaşadığına halen aklım ermez oldu. Günden güne kötüye giden ülkede haber yapmak haber izlemek dahi içimizden gelmez oldu. Neden bahsettiğim sanırım aşikar ; minicik çocukların bebeklerin ölümle tecavüzle can verip ahlak yoksunu insan dahi diyemeyeceğim mahlukatların elinde ne yazık ki ülke gündemine oturmasına gönlüm de vicdanımda el vermiyor. Narin.. adı gibi ince...
  • GÜNDEME DAİR

    28 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Efendim selamlarÖncelikle geçtiğimiz günlerde elim bir tekne kazasında hayatını kaybeden Atso başkanı merhum Ali Bahar’a rahmet dileyerek başlamak istiyorum.Son derece üzücü ve beklenmedik bir şekilde gelişen kazanın şok’unu ben dahi henüz atlatamamışken ailesi ve yakınlarını düşünemiyorum dahi Allah sabır versin, hayat böyle bir şey işte bugün varsın yarın yok maalesef ölümün nereden nasıl geleceğini' de bilemiyoruz eskiler hep derdi , şimdi şimdi anlıyorum denilmek isteneni “Allah ölümünde hayırlısını versin” ne kadar da doğru bir sözmüş ail...
  • AKLINIZA MUKAYYET OLUN!

    11 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Efendim herkese selam olsun.. Umuyorum ki sıcaklarla baş edebildiğiniz günler geçiriyorsunuzdur. Antalya , sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde yaşıyor bildiğiniz üzere ancak çözümü klimalarda ararken viral yada alerjen enfeksiyonlara da maruz kalıyoruz bu durumda , aman dikkat genç yaşlı sağlığımıza fazlasıyla önem vereceğimiz günler geçiriyoruz bu aralar; neyse sıkıntımız ilaçlarla çözüm bulabileceğimiz enfeksiyonlar olsun diyelim ancak Allah da kimseyi sağlığı ile sınamasın inşallah. Tabi en önemlisi de akıl ve ruh sağlığı kendi akl...
  • FELAKETLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

    02 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    EFENDİM SELAMLAR OLSUN Ne kadar iyi bir selam oldu orası tartışılır. Memleketimin hali ne yazık ki içler acısı umarım her şey düzelir hepimiz artık rahat bir nefes alırız umudumuz. Her yaz sık sık karşılaşmaya başladığımız orman yangınları maalesef ki yine aynı hızla devam ediyor. Güzel ülkemin bir çok yerinden yangın haberleri almak hepimizin canını fazlasıyla acıttı, isyan etmemek elde değil fakat elimizden de pek bir şey gelmiyor diyeceğim o ki Allah beterinden saklasın. Özellikle corona virüs belasından sonra sanki daha bir kötüye...